De Basis

1210-UHT basis in Antwerpen - 29272De basis van de Universal healing Tao is simpelweg terug verbinding maken met je lichaam.

Door gebruik te maken van Taoïstische technieken zoals Chi Kung (Qigong), tao yin en innerlijke glimlach leer je de energie in je lichaam voelen. Na een tijdje kun je zelfs erop toezien dat je niet onnodig energie verliest en weet je hoe je eigen energie aan te vullen en te bewaren.

Ik moet je niet vertellen dat een verhoogd lichaamsbewustzijn en energieniveau een groot aantal voordelen voor de gezondheid opleveren. Iedereen, zelfs iemand met een drukke agenda, is in staat om de basis oefeningen van de UHT toe te passen in haar of zijn dagelijks leven.

De eerste stap in het UHT-systeem en de integratie in je dagelijkse leven:

– Chi Kung opwarmingsoefeningen (makkelijk: elke dag onder de douche bijvoorbeeld)
– Innerlijke Glimlach en 6 Helende Geluiden (heel de dag door)
– Microkosmische omloop (in de auto, op de bus, in de tram, op het werk…)
– Iron Shirt Chi Kung (in het park of in de tuin, spelend met je kinderen)
– Helende Liefde (altijd en overal)

Van Stress naar Evenwicht

BasisTaoDe basiscursus is het fundament van het tao systeem. Door oefeningen en meditaties leer je je lichaam beter te voelen en het te ervaren als je thuis. Je ontwikkelt de gevoeligheid om te zien waar en hoe emoties/patronen en gebeurtenissen je raken. Je leert die omzetten in levenskracht, terug in de stroom van leven. Zo wordt tao een gids in je dagelijks leven.

Inhoud

Een praktische reeks oefeningen en meditaties ter bevordering van je levensenergie, lichaamsbewustzijn, ontspanning en gezondheid, bestaande uit :

  • innerlijke glimlach: het gevoel van waardering en liefde laten stromen door je lichaam, respectvol contact maken met je organen om ze te zuiveren
  • 6 helende geluiden: om je lichaam te zuiveren en te bevrijden van ongewenste emoties, bescherming voor je organen
  • hemelse kringloop: om de energie te laten circuleren in het lichaam en zo interne en externe informatie te balanceren
  • chi kung: oefeningen om je lichaamsstructuur en -bewustzijn te versterken,  om je lichaam te verbinden met de aarde en zo meer stabiliteit en interne kracht te ontwikkelen
  • tao yin:  oefeningen die je lichaamsenergie vrijer laten stromen en inwerken op je ademhaling en flexibiliteit

We hebben het over de tao van de 5 elementen (de tijdloze natuurwetten) en gebruiken de innerlijke glimlach om ons te verbinden met onze interne 5 elementen die gehuisvest zijn in onze organen.

Duur: 2 opeenvolgende dagen (meestal een weekend)
Voorkennis: geen – iedereen is welkom
Data: zie hier

Plaats een reactie