Ik en de Tao

Emoties en gedachten

De wijsheid in de Tao heeft mij geholpen om minder te denken en om minder emotioneel te zijn. Niet het soort afstandelijkheid dat op egoïsme lijkt en ook niet het afgesloten, opgesloten zijn dat op naïviteit lijkt, maar wél minder belang hechtend aan mijn gedachten en emoties zonder ze evenwel volledig te negeren. Door te leren om van op een afstand naar mezelf te kijken, kreeg ik veel meer bewegingsruimte én leerde ik gaandeweg de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. De capaciteit om vanuit verschillende standpunten te kijken, dingen binnen een ruimere context te plaatsen, maken dat ik mij vandaag vrijer voel, ik voel me rustiger en de ruis en onrust in mijn hoofd zijn weg.

Die helderheid en vrijheid die ik nu ervaar, deel ik door te zijn wie ik nu ben. Het maakt mij blij te zien dat mijn naaste omgeving hier positief op reageert.

 

Mijn droom

… is om de weg die ik nu bewandel en de ervaringen die ik gaandeweg opdoe te delen.

Dat delen wil ik via de weg van de Universal Healing Tao doen

Je zult je vast afvragen “waarom dan Universal Healing Tao?”
Omdat het via deze weg zo simpel en gemakkelijk gaat natuurlijk!

De Tao is een eeuwenoude Chinese wijsheid die vastgelegd en overgeleverd wordt via mystieke teksten die niet altijd makkelijk te interpreteren zijn. Maar de basis vanwaaruit de oude Tao Meesters vertrokken zijn, was de observatie van hun eigen lichaam, de natuur om hen heen en de verbinding van deze twee. Tijdens de Universal Healing Tao sessies is het net dat wat we ook gaan doen. We gaan op zoek naar onszelf IN ons lichaam en naar de verbinding met de wereld om ons heen.

Het leven is de Meester

… zegt Dirk Oellibrandt altijd en ik ben het roerend met hem eens. Door het leven te observeren en te voelen kunnen we groeien op ons pad.
Het is mijn vaste overtuiging dat als we verder willen komen in deze soms troebele tijden, dat we ons dan meer moeten verbinden met de kennis die al in ons is, ons verbinden met alles wat leeft en beweegt in de natuur en daarmee natuurlijk ook met onze eigen natuur.

Bonsai

En wanneer we de verbinding herstelt hebben met onze eigen natuur dan gaat verbinding maken met de ander vanzelf.

 

 

Leidraad

Kakejiku (Hanging Scroll)Mijn leidraad als UHT instructor is om te geven en te delen. Ik zal trachten optimaal gebruik te maken van online technologie om jullie ook buiten de sessies om te kunnen ondersteunen.

Katana and SheathDe kracht van de Tao ligt erin om mensen te helpen een gelukkiger, gezonder en evenwichtiger leven te geven in slechts 15 minuten beoefening per dag.

 

Doe je mee?

Sabine

———————

Tao or Dao, Chi or Qi?

———————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s